True

  • Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 9:00 tot 17:00, vrijdag tot 20:00 | tel.: 0118-764 100 | #supportervanjouwtuin  

Fundering


Een goede fundering is belangrijk voor elk bouwwerk. Het zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid van het bouwwerk. Zonder fundering staat het hout direct in contact met de grond, waardoor het hout sneller kan gaan rotten. Voor elke fundering moet de ondergrond vlak en volledig waterpas liggen. 

Als alleen de wanden ondersteund moeten worden, wordt er vaak gekozen om de wanden op betonbanden te plaatsen. De funderingsbalken worden dan op de betonbalken geplaatst voor verdere opbouw van het bouwwerk. Ideaal voor kleine tuinhuisjes met een laag gewicht.

Op een betonpoer komen de palen van het bouwwerk te staan. Betonpoeren zijn ideaal om een overkapping en staanders waterpas te zetten. Er kan zo snel gebouwd worden met minimale schade aan de tuin. De betonpoer zorgt ervoor dat het hout een stukje boven de grond blijft wat zorgt voor een langere levensduur van het bouwwerk. Als er een zak snel beton wordt toegevoegd en dit is uitgehard, staat de betonpoer stevig en stabiel. Wij voeren een mooi en uniek assortiment aan betonpoeren. 

Een combipaal is een prima fundering voor diverse bouwwerken en schuttingen. Het onderste deel wat de grond in gaat, is van hardhout. Hardhout is duurzaam en gaat wel 25 jaar mee. Het bovenste deel is van Douglas hout. Douglas hout is sterk, duurzaam en heeft een prachtige uitstraling. Deze combinatie is ideaal voor elk bouwwerk!

Clarico-Text-Image

Wat je nog meer wilt weten: