True

  • Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 9:00 tot 17:00, vrijdag tot 20:00 | tel.: 0118-764 100   

Fundering


Een goede fundering is belangrijk voor elk bouwwerk. Het zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid van het bouwwerk. Zonder fundering staat het hout direct in contact met de grond, waardoor het hout sneller kan gaan rotten. Voor elke fundering moet de ondergrond vlak en volledig waterpas liggen. 

Als alleen de wanden ondersteund moeten worden, wordt er vaak gekozen om de wanden op betonbanden te plaatsen. De funderingsbalken worden dan op de betonbalken geplaatst voor verdere opbouw van het bouwwerk. Ideaal voor kleine tuinhuisjes met een laag gewicht.

Op een betonpoer komen de palen van het bouwwerk te staan. Betonpoeren zijn ideaal om een overkapping en staanders waterpas te zetten. Er kan zo snel gebouwd worden met minimale schade aan de tuin. De betonpoer zorgt ervoor dat het hout een stukje boven de grond blijft wat zorgt voor een langere levensduur van het bouwwerk. Als er een zak snel beton wordt toegevoegd en dit is uitgehard, staat de betonpoer stevig en stabiel. Wij voeren een mooi en uniek assortiment aan betonpoeren. 

Een combipaal is een prima fundering voor diverse bouwwerken en schuttingen. Het onderste deel wat de grond in gaat, is van hardhout. Hardhout is duurzaam en gaat wel 25 jaar mee. Het bovenste deel is van Douglas hout. Douglas hout is sterk, duurzaam en heeft een prachtige uitstraling. Deze combinatie is ideaal voor elk bouwwerk!

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text


Schroeffundatie palen


Een schroeffundering heeft verschillende voordelen ten opzichte van een betonplaat. Hier zijn enkele voordelen van schroeffunderingen:

Snelle installatie: Schroeffunderingen kunnen snel worden geïnstalleerd, omdat ze in de grond worden geschroefd zonder dat er uitgebreid graafwerk of betonwerk nodig is. Dit bespaart tijd en arbeidskosten.

Milieuvriendelijk: Bij het installeren van schroeffunderingen is er geen beton nodig, waardoor er minder materiaal nodig is en er geen betonafval ontstaat. Dit maakt schroeffunderingen een duurzamere keuze.

Verwijderbaarheid en herbruikbaarheid: Schroeffunderingen kunnen relatief gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden gebruikt. Dit kan handig zijn als je van plan bent om een structuur te verplaatsen of als je tijdelijke funderingen nodig hebt.

Geschikt voor verschillende grondsoorten: Schroeffunderingen kunnen worden aangepast aan verschillende grondsoorten, zoals zand, klei of zelfs rotsachtige bodems. Ze bieden een goede stabiliteit en draagkracht, ongeacht de ondergrond.

Geen droogtijd: Bij het gebruik van betonplaten moet je wachten tot het beton volledig is uitgehard voordat je verder kunt gaan met de bouwwerkzaamheden. Met schroeffunderingen is er geen droogtijd nodig, waardoor de bouwtijd wordt verkort.

Kostenbesparend: Doordat de installatie van schroeffunderingen sneller verloopt en er minder materiaal en arbeid nodig is in vergelijking met betonplaten, kunnen schroeffunderingen kostenbesparend zijn.

Uitgebreide informatie over de schroeffunderingen ->

Wat je nog meer wilt weten: