True

  • Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 9:00 tot 17:00, vrijdag tot 20:00 | tel.: 0118-764 100   

Keramisch tuintegels schoonmaken

Het is heerlijk weer en dan willen wij naar buiten, lekker de tuin in. Maar het koude en natte weer gedurende de winter heeft ervoor gezorgd dat onze buitenspulletjes onder de groenaanslag zitten. En natuurlijk ook het terras. Een bij iedereen voorkomend probleem, maar hoe komt u er snel vanaf?

Het is heerlijk weer en dan willen wij naar buiten, lekker de tuin in. Maar het koude en natte weer gedurende de winter heeft ervoor gezorgd dat onze buitenspulletjes onder de groenaanslag zitten. En natuurlijk ook het terras. Een bij iedereen voorkomend probleem, maar hoe komt u er snel vanaf?
Het klinkt heel simpel, maar het beste maakt u uw terras schoon met water. Synthetische reinigingsmiddelen kunnen uw sierbestrating schade toe brengen en raden wij derhalve af. Lees op deze pagina alles over het schoonmaken van uw keramische tegels.

Hoe kan ik mijn terras met keramische tegels het beste schoonmaken?

Ook keramische tuintegels vereisen onderhoud, zoals alle producten die blootstaan aan weersinvloeden. We raden aan om de onderstaande algemene instructies te volgen.
Keramische tegels zijn gemakkelijk te onderhouden. Zorg er allereerst voor dat het terras na het leggen goed is schoongemaakt en geen sporen vertoont van kalk, cement of andere resten van voegmiddelen. Wij adviseren u deze vlekken direct schoon te maken. Past u daarbij wel op met de nieuwe voegen, zorg dat deze voldoende uitgehard zijn.

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

Voor keramische tegels biedt warm water voor de meeste vlekken en groenaanslag al een grote oplossing. Gebruik geen zure of agressieve middelen om groenaanslag te verwijderen. Dat is helemaal niet nodig en ook slecht voor het milieu.

Vetvlekken verwijdert u het beste met een warm sopje en afwasmiddel. Laat vlekken niet te lang zitten, zeker niet vlekken met agressieve materialen! Denk hierbij aan roestvlekken van potten, de BBQ of stoelpoten. Het beste is om deze regelmatig weg te halen met warm water en een schuursponsje, anders loopt u kans dat het wel in de keramische tegel trekt waardoor het lastiger wordt om te reinigen. U kunt er ook voor zorgen dat het in de winter van het terras is afgehaald. Zo worden de ergste vlekken voorkomen.

Keramiek – dat speciaal ontwikkeld is als terrastegel – is extreem hard en niet makkelijk doordringbaar van stoffen. Heeft u helaas toch iets geknoeid dat hardnekkige vlekken veroorzaakt, neem dan contact met ons op voor een veilig, geadviseerd schoonmaakmiddel.

Wanneer u een lichte kleur (buiten)tegels kiest, dient u er rekening mee te houden dat deze sneller vies worden dan donkere tegels. Keramische tegels (in alle kwaliteits-klassen) zijn onderhoudsvriendelijk, maar zeker niet onderhoudsvrij. Door de anti-slip-laag die op deze tegels zit, is vuil sneller zichtbaar en ook moeilijker te reinigen.

Wat je nog meer wil weten: